Hansi Flick planlægger at bruge Andreas Christensen i særlig rolle

Nyheder
onsdag, 31 juli 2024 kl. 9:25
andreas christensen 1
FC Barcelona-træner Hansi Flick har helt særlige planer for Andreas Christensen forud for tyskerens første sæson i klubben.
Andreas Christensen har været genstand for en del rygter denne sommer. Det har været på tale, at han kunne blive solgt, da han i sin tid blev hentet til klubben på en fri transfer.
Der er dog ikke meget, der tyder på, at et salg bliver en realitet. Derimod skriver Mundo Deportivo, at træner Hansi Flick har udset ham til en afgørende rolle i Barcelonas opstilling.
Flick ser Christensen som en værdifuld ressource på den defensive midtbane. Det er den samme position, som han indtog i en del af sidste sæson, da han blev rykket længere frem på banen af Xavi Hernandez.
Barcelona er blevet hæmmet af en række skader forud for den nye sæson. Det holder blandt andet midtbanespillere som Frenkie de Jong og Gavi ude, hvorfor Christensen får en mulighed for at fortsætte som defensiv midtbanespiller.
Flick har drøftet dette med sin trænerstab. De siges at være kommet frem til, at selvom han primært har spillet som centerback, besidder han de kvaliteter, der er nødvendige for at udmærke sig som defensiv midtbanespiller.
Christensen er ifølge Mundo Deportivo tilfreds med denne overgang. Han er kendt for sin diskrete natur og lave profil. Han søger ikke spotlightet, da han i stedet fokuserer effektivt på sit arbejde, hvilket har givet ham respekt og påskønnelse fra sine holdkammerater og trænere.
Hans overgang fra centerback til at spille på den defensive midtbane sidste sæson var problemfri, hvilket beviser hans tilpasningsevne og dygtighed. Idéen om at bruge den danske landsholdsspiller på midtbanen kom oprindeligt fra Deco, der foreslog det til Xavi på grund af Oriol Romeus lave niveau og De Jongs skader.
Xavi besluttede at give Christensen en chance i den sidste del af sæsonen, og resultaterne var lovende. Han leverede ikke kun solid defensiv dækning, men bidrog også offensivt - endda med en scoring.
Under Flick vil Christensen fortsætte med at være en væsentlig del af holdet. Den nye træner har også andre muligheder på midtbanen, herunder De Jong, når han er kommet sig over sin skade. Det omfatter dog også unge talenter som Marc Casado og Marc Bernal.