Derfor droppede Nico Williams skifte til Barcelona og PSG

Nyheder
onsdag, 07 august 2024 kl. 16:16
nico williams 8
Nico Williams har fået tilbud fra både FC Barcelona og Paris Saint-Germain denne sommer, men han bliver i Athletic Club.
Den spanske stjerne Nico Williams bekræftede mere eller mindre, at han bliver i Athletic Club, da han tirsdag vendte tilbage til træning og fortalte fansene, at han ser frem til den kommende sæson.
Han har været udpeget som FC Barcelonas primære transfermål denne sommer. Hertil havde han også interesse fra Paris Saint-Germain, men besluttede alligevel at blive i Bilbao i mindst en sæson mere.
Williams' frikøbsklausul på 430 millioner kroner gjorde ham til et attraktivt transfermål for en række af Europas topklubber. Alligevel har Athletic Club formået at holde fast i ham i endnu en sæson.
Den spanske avis Marca har afsløret de fire primære årsager til, at han ikke har accepteret et tilbud fra enten Barcelona eller PSG.
Bedre for hans udvikling
Først og fremmest føler han, at det er bedre for hans udvikling at blive på San Mames. Her står han foran sin første sæson med europæisk fodbold og sin første sæson med to til tre kampe om ugen.
I øjeblikket arbejder han på et Athletic Club-hold, der i høj grad er bygget op omkring ham. Desuden har han under Ernesto Valverde formået at forbedre sig markant over de sidste to sæsoner.
For at fortsætte denne udvikling, har han besluttet, at det er bedst at blive i klubben. Om det er den rette beslutning for den 22-årige kantspiller, må tiden vise.
Familien spillede en rolle
Den anden årsag er hans familie og bror Inaki Williams, som han er meget tæt på. Både hans bror og den øvrige familie har gjort det klart, at de gerne ser, at han bliver i Bilbao i mindst et år mere.
Netop dette bånd er meget vigtigt for Williams, hvorfor han ikke vil skuffe dem ved at skifte til en anden klub. Desuden havde han også lovet sin bror, at han ville spille europæisk fodbold med ham.
Ny kontrakt i Athletic Club
Selvom et skifte til Barcelona og især PSG ville have gjort ham til en meget velhavende mand, bliver han stadig mere end godt kompenseret af Athletic Club for sine præstationer.
Den unge EM-stjerne fik en ny kontrakt for mindre end 12 måneder siden, hvor han ikke blot fik papir på, at han bliver i klubben til sommeren 2027 - han fik også en markant lønforhøjelse.
Williams kan glæde sig over at indkassere på den anden side af 1,5 millioner kroner om ugen i Athletic Club. Derfor er det ikke økonomien, der har spillet den største rolle i forbindelse med et eventuelt skifte.
Hans agent har rådet ham til det
En anden vigtig person er hans agent, Felix Tainta. Han har et godt forhold til Athletic Club og er ikke kun fokuseret på pengene, når det kommer til sine klienter.
Tainta ville have nydt en stor økonomisk fordel af et skifte, men han besluttede, at det bedste for Williams ville være at blive i klubben. Derfor har han rådet ham til at gøre netop dette.
At beholde Williams denne sommer er en stor succes for Athletic og præsident Jon Uriarte. Det giver også Williams en grad af velvilje hos Los Leones, hvilket naturligvis også er værd at tage med.